Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Uavhengig kontroll

Etter kap. 24 i den nye Plan- og Bygningsloven

Den nye Plan- og Bygningsloven kap. 24 inneholder regler om krav til uavhengig kontroll med prosjektering og utførelse av tiltak. Begrepet egenkontroll som selvstendig kontrollform oppheves, og inngår i stedet som krav til ansvarlig prosjekterende og ansvarlig utførendes system til kvalitetssikring og styring. I dette ligger en plikt om å sikre og dokumentere at plan- og bygningslovens vilkår er oppfylt for det enkelte tiltak.

De nye reglene vil innebære at kritiske faktorer som m.a. fuktsikring, brannsikkerhet og konstruksjoner, må kontrolleres av et profesjonelt og uavhengig kontrollforetak før byggeprosjektet kan erklæres ferdig.

Vi arrangerer kurs som gjør deg vel forberedt. Du får grundig innføring i regelverket slik at du får forståelse for kravene og vet hvordan du skal forholde deg til dem.

Kurset retter seg mot foretak som arbeider med søknadspliktige tiltak. Det er aktuelt for deg som skal gjennomføre kontroll, men også for deg som har rolle som ansvarlig søker, prosjekterende og utførende.

De nye reglene gjelder fra og med 01.01.2013.

Uavhengig kontroll skal foretas av egne kontrollforetak som har sentral godkjenning i tiltaksklasse 1, 2 eller 3.

Tiltaksklasse 1:

Kontroll av internt kvalitetssystem, prosjekteringsforutsetninger/produksjonsunderlag – at det finnes på byggeplass – og kontroll av at disse er fulgt. Fokusområder er våtrom (kun i nye boliger) og tetthet.

Tiltaksklasse 2 og 3:

Her gjelder omfanget i tiltaksklasse 1, samt fokus på bygningsfysikk, brann, konstruksjonssikkerhet og geoteknikk

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn