Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Plan- og bygningsloven: Forskrift om saksbehandling og kontroll

På forespørsel over hele landet

I dag kan en byggebedrift med selvstendig ansvarsrett risikere å bli pålagt uavhengig kontroll hvis en ikke kan lage og bruke en kontrollplan for sine egne arbeider.

Kontrollplanen er et av kjernepunktene i byggesaksreformen. For å få ansvarsrett må en byggebedrift kunne stille opp både sin egen plan for kontroll av myndighetskrav samtidig som en må vise i praksis at arbeidet blir kontrollert og dokumentert.

Målsetningen for kurset «Plan- og bygningsloven: Forskrift om saksbehandling og kontroll» vil være å gi en grunnleggende innføring i nye forskrifter med veiledninger til den reviderte plan- og bygningsloven.

I de sentrale bestemmelsene i plan- og bygningsloven foreligger det nå et forslag til ny PBL i Otprp.nr 32 og 35. Nye regler var på plass i løpet av 2009.

Etter kurset skal deltagerne ha fått en oversikt over de viktigste endringene i forhold til tidligere når det gjelder saksbehandling og kontroll, krav til aktørene i byggebransjen, de tekniske kravene som stilles til byggverk og hvordan oppfyllelse av krav skal dokumenteres.

Saksbehandling og kontroll

Ulike typer tiltak og krav til saksbehandling:

Saksforberedelse

Ulike kontrollsystem

Kontrollplaner

Ansvarsrett og godkjenning av foretak

Avslutning av byggesaken i kommunen

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn