Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Brennende ildsjel – eller utbrent?

«Hvor tok entusiasmen veien? Hvorfor kjenner jeg meg alltid trøtt, frustrert, ukonsentrert og apatisk? Hvorfor er det lettere å gi av seg selv til andre enn å sørge for min egen påfylling?»

Utbrenthetsprosessen

«I fjor var alt så trivelig, men nå virker alt så håpløst. Hvordan skal jeg orke arbeidet fram til pensjonsalderen?»

Varselsignalene

«Det hender vel ikke meg? Det er bare trivelig å arbeide mye!»
Som en usynlig gass smyger utbrentheten seg på sitt offer. Ofte merker folk i omgivelsene at man blir utbrent før man selv reagerer på at noe er galt.

Årsakene

«Uten meg blir det ikke gjort noe her. Forresten så går det fortest dersom jeg gjør det selv!»
Årsakene til at mennesker blir utbrent er mange og varierer fra individ til individ. Ofte er det primære og dype personlige behov som ikke er tilfredsstilte. Gjennom å «gi mye til andre», kanskje til og med gjennom å «ofre seg for andre», søker man tilfredsstillelse for disse behovene. Til tross for dette kjennes det tomt innenbords og man presser seg ennå mer. Hjulet snurrer fortere og kroppen blir ennå sykere.

Bearbeid krisen – bli frisk

«Hva gjør jeg nå? Jeg som har vært så flink til å hjelpe andre, og nå kan jeg ikke engang ta hånd om meg selv?»

For å kunne ta seg ut av en utbrentkrise er det nødvendig å først innse hvor dårlig man faktisk føler seg. Deretter trenger man hjelp til å forstå årsakene og få veiledning til å endre på den delen av sin livsstil som forårsaket utbrentheten. Venner og familie er viktige støttepersoner i denne forandringsprosessen. Ofte trenger man til og med å søke profesjonell hjelp hos en terapeut, psykolog eller lege.

Kursinnhold:

Gert Ohlsson har stor erfaring i å arbeide med menneskers utbrenthet. Det handler om å se varselsignalene, analysere årsakene og bearbeide krisen slik at livsgnisten og energien kommer tilbake.

Gert Ohlsson

Det er bare den som brenner som kan bli utbrent!

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn