Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Sikring av last

Dårlig sikring av last har i de senere år krevd flere menneskeliv og kostet store summer.

I vegtrafikklovens § 23 heter det: «Før kjøringen begynner, skal føreren forvisse seg om at kjøretøyet er i forsvarlig og forskriftsmessig stand og at det er forsvarlig og forskriftsmessig lastet. Han skal sørge for at kjøretøyet også under bruken er i forsvarlig stand og forsvarlig lastet»

Det er et selvstendig og strengt ansvar som pålegges føreren når det gjelder sikring av last etter § 23. Han blir ikke fri ansvaret om det er andre som har foretatt lastingen, og heller ikke om det er hans oppdragsgiver som har unnlatt å utstyre bilen med de nødvendige hjelpemidler for bla. å hindre at lasten kan falle av.

Målgruppe for kurset:

Dette kurset fokuserer på å gi en forståelse for den praktiske anvendelsen av forskriften for transportørene som skal sikre lasten. Dette inkluderer regelverket, hvordan du skal sørge for at ulike typer last er forsvarlig sikret, planlegging og utregning av treghetskrefter og mer.

Som sjåfør har du plikt til å kjenne de bestemmelsene som gjelder.

Kursinnhold:

Kontroll og vedlikehold

Rettslige rammer

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn